Јавно претпријатие за водоснабдување СТУДЕНЧИЦА Кичево

Активности на ЈП Студенчица
МХЕ Добреноец PDF Печати Е-пошта

ЈП Студенчица во јануари 2014 година ја пушти во работа МХЕ Добреноец со инсталирана моќност од 460kW при проток од 300l/s.

Планирано годишно производство на електрична енергија од хидроцентралата: 2.430.000 kWh

Повеќе слики во галерија.

mhe2mhe4

 
SCADA систем PDF Печати Е-пошта

SCADA ситемот на ЈП Студенчица Кичево служи за воведување на мерење на сите превземени количини на вода од страна на корисниците на водоводот.

Основни карактеристики на SCADA системот се:

- Автоматско управување со распределбата на вода врз основа на предефинирани протоци и количини во зависност од расположливата количина на вода

- Сигнализации и аларми за разни пореметувања во системот

- Визуелизација на системот и негово целосно пратење од едно место

- Снимање на податоците во бази на податоци и нивна обработка

- Брз проток на информациите

- Видео надзор за мерни станици

- Фотоволтаични системи за мерно регулациони станици

 

Повеќе...
 
Нова станица за катодна заштита PDF Печати Е-пошта

Во текот на 2014 година пуштена во употреба е нова станица за катодна заштита на Барбарас.

Станицата за катодна заштита е со следните карактеристики:

-          Umax=50 V ;

-          Imax=15 A ;

-          Регулација континуирана ;

-          Вградена заштита од атмосферски празнења;

-          Сместена во обезбедено ормарче за надворешна експлоатација

katodna2

 

Повеќе...
 
Градежна машина JCB 4CX ECO PDF Печати Е-пошта

За потребите на ЈП Студенчица Кичево во текот на 2013 година набавена е комбинирана градежна машина (ровокопач-утоварач) сo додаток плуг за чистење на снег. Набавената машина e од реномираниот британски производител JCB и тоа модел на машина 4CX ECО. Машината работи на дизел гориво има зафатнина на мотор од 4400cm3 и моќност од 81KW.

jcb4

 

Повеќе...
 


Кој е онлајн

Има 34 гости присутни

Пребарувач

Анкета

Дали ви се допаѓа страната?