Јавно претпријатие за водоснабдување СТУДЕНЧИЦА Кичево

МХЕ Добреноец PDF Печати Е-пошта

ЈП Студенчица во јануари 2014 година ја пушти во работа МХЕ Добреноец со инсталирана моќност од 460kW при проток од 300l/s.

Планирано годишно производство на електрична енергија од хидроцентралата: 2.430.000 kWh

Повеќе слики во галерија.

mhe2mhe4

 

Кој е онлајн

Има 29 гости присутни

Пребарувач

Анкета

Дали ви се допаѓа страната?