Јавно претпријатие за водоснабдување СТУДЕНЧИЦА Кичево

Јавно претпријатие за водоснабдување СТУДЕНЧИЦА Кичево
ЈП „Студенчица“ Кичево PDF Печати Е-пошта

Општо за Јавното претпријатие „Студенчица“

Јавното претпријатие за водоснабдување „Студенчица“ како правен субјект е настанато со статусна промена, делење на ЈП за водоснабдување „Студенчица и Злетовица“ ЦО Скопје, на две Јавни претпријатија со Одлука на Управниот одбор на ЈП за водоснабдување „Студенчица и Злетовица“ ЦО Скопје, донесена на 09.05.2001 година, на која владата на РМ даде согласност со Одлука, донесена на 12.07.2001 година. Со наведената статусна промена, целокупниот капитал и средствата, како и сите права и обврски на ЈП „Студенчица и Злетовица“ Скопје во целост ги превзема ЈП „Студенчица“ Скопје. Дејноста на ЈП „Студенчица“ Кичево е утврдена во горенаведената Одлука: собирање, пречистување и

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 Следно > Крај >>

Страница 2 од 2

Кој е онлајн

Има 27 гости присутни

Пребарувач

Анкета

Дали ви се допаѓа страната?